[GEWEEST, 2022] Silas Neumann (NL/DE) – Europadorp

[GEWEEST, 2022] Silas Neumann (NL/DE) – Europadorp

Vrijdag 21 Oktober
Start: 19.00
Locatie: Stad & Esch (10)
€15

In de audiovisuele voorstelling Europadorp/Europadorf nemen theatermaker Silas Neumann en zijn team je mee naar het grensgebied tussen Duitsland en Nederland. Aan de hand van videofragmenten, livemuziek, soundscapes en augmented reality worden utopieën gereconstrueerd en perspectieven getoond.

Onder een grote feesttent met lange tafels en bier en fris, wordt er 20 jaar geleden op een boerenerf midden op de Duits-Nederlandse grens geschiedenis geschreven. Het onvoorstelbare komt binnen handbereik te liggen wanneer de burgemeesters van de grensgemeenten een uitzonderlijk intentiebesluit tekenen: de ontwikkeling van een gloednieuw dorp exact op de grens. Een dorp dat niet gebonden is aan één nationaliteit.

Met de éénwording van Europa, een gezamenlijke munt en parlement, staat er niets meer in de weg voor het grensdorp. Een dorp van mogelijkheden. Een statement voor de Europese integratie en eenwording. Wat is er nog over van de euforie en het idealisme van 20 jaar geleden? En hoe geven we invulling aan het randland?

Silas_Europadorp-FotoWiegerSteenhuis

Speeltijden & tickets

Klik op het gewenste tijdstip om tickets te bestellen.

Vrijdag

Extra informatie

Duur: 60 minuten
Leeftijdscategorie:
alle
Taal:
Nederlands