PRAKTISCHE INFORMATIE

Kaartverkoop en informatie

De kaartverkoop van het festival loopt via Schouwburg Ogterop. Je kan je kaarten 24/7 online bestellen via onze website of via de website van Schouwburg Ogterop. Het is ook mogelijk om (telefonisch of fysiek) bij de kassa van Ogterop kaarten te kopen (di t/m vr 13.00-16.00). Het adres is Zuideinde 70 en de kassa is te bereiken via (0522) 25 42 42.

Voor voorstellingen en routes op andere locaties dan Ogterop kunnen kaarten (mits nog beschikbaar) ook aan de deur worden gekocht. Losse kaarten voor de voorstellingen van de jonge makers zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de infobalie in De Plantaan tijdens het festival.

Tijdens het festival zijn er informatiepunten bij Ogterop (locatienummer 1) en bij de De Plataan (locatienummer 8).  


Eten en drinken

Een dagje uit is natuurlijk niet compleet zonder een verrukkelijke maaltijd. Meppel heeft veel fantastische restaurants en eetcafés. Bekijk hier het totale overzicht. Wil je je diner combineren met theater? We hebben dit jaar een Halloweendiner van Pikzpalace in Pop-up Resto De Kameel.


Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer
Vanaf het NS station steek je over en loop je de Stationsweg op. Aan het einde van de Stationsweg zie je Schouwburg Ogterop. Stippel je reis uit via www.9292.nl.

Met de auto
Neem de afslag Meppel Zuid. Aan het eind van de afrit ga je linksaf en bij de tweede verkeerslichten rechtsaf richting Meppel Centrum. Je rijdt door tot je op een driesprong aan je linkerhand Schouwburg Ogterop ziet. Op deze driesprong ga je linksaf om bij de parkeerplaatsen achter de schouwburg te komen.

Met de fiets
Kom je met de fiets naar het festival? Parkeer je fiets dan op de daarvoor bestemde plekken

 

Download de app
Scroll door het blokkenschema, selecteer jouw favoriete voorstellingen en stippel jouw persoonlijke festivalprogramma uit. Met de app ben je helemaal klaar voor je festivalbezoek! Download de app TMSQR en kies voor Puppet International.

Komt het Zien!
Op zondag 3 november is er bij drie voorstellingen live audiodescriptie en een speciale inleiding door een blindentolk van Komt het Zien! Lees hier meer.

Voor professionals 
We nodigen professionals, zoals impresariaten of programmeurs en organisatoren van andere festivals, graag uit om ons festival te bezoeken en veel voorstellingen te bekijken. We bieden professionals daarom een korting op de kaartprijzen. Mail naar pr@puppetinternational.nl als je hier gebruik van wilt maken.

 

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Kaartverkoop

Waar kan ik tickets kopen?

De kaartverkoop gaat via Schouwburg Ogterop. Online kan je 24/7 je kaarten bestellen via schouwburgogterop.nl. Tijdens het festival kan je ook je tickets bij de kassa kopen. De openingstijden volgen.

Moet ik mijn tickets printen?

Nee hoor, je mag je tickets ook op je mobiele telefoon laten zien.

Ik ben verhinderd. Kan ik mijn kaarten annuleren?

Tot uiterlijk 48 uur voor de voorstelling kan je je kaarten inwisselen voor een andere voorstelling. Je kan hiervoor contact opnemen met de theaterkassa van Schouwburg Ogterop. De theaterkassa is telefonisch bereikbaar via (0522) 25 42 42.

Ik heb een strippenkaart voor de Jonge Makers. Hoe werkt dat?

De Jonge Makers spelen in De Plataan. Daar is een infobalie waar je je strippenkaart kunt inwisselen voor losse kaartjes voor de minivoorstellingen. Bij de infobalie in de Plataan zijn ook losse kaarten te koop voor de jonge makers. De strippenkaart is alleen online te bestellen tot en met 30 oktober.

Bereikbaarheid

Waar kan ik parkeren?

Je kan je auto gratis parkeren op het grote parkeerterrein rondom het sportveld achter Ogterop. Je bereikt dit parkeerterrein door links naast Ogterop de Prinses Marijkestraat in te rijden. De ingang van het parkeerterrein is na zo’n 150 meter aan de rechterkant. Is dit parkeerterrein vol? Dan kan je ook bij het station gratis parkeren of bij Blankenstein. Tegenover De Plataan is ook een (kleine) parkeerplaats. Voor overige parkeerplaatsen verwijzen wij je graag naar de website van de Gemeente Meppel.

Toegankelijkheid

Welke locaties zijn rolstoeltoegankelijk?

Schouwburg Ogterop, De Plataan, De Toermalijn, Grote Kerk, Gymzaal Kindcentrum Stadskwartier en Pop-up Resto De Kameel zijn rolstoeltoegankelijk.
Laat het wel altijd even weten als je een rolstoelplaats nodig hebt. Wij zorgen dan dat er een plek gereserveerd wordt. Mail hiervoor naar info@schouwburgogterop.nl

Zijn de routes ook rolstoeltoegankelijk?

De Popp-en-Danse is helaas niet rolstoeltoegankelijk. De Popp-en-Route is wel rolstoeltoegankelijk. Laat vooraf wel even weten dat je komt, zodat wij een plek kunnen reserveren. Mail hiervoor naar info@schouwburgogterop.nl

Je verblijf

Waar kan ik iets eten of drinken?

In het centrum van Meppel vind je volop gelegenheid om iets te eten en drinken. Het volledige overzicht vind je hier.

Mag ik na aanvang van de voorstelling nog de zaal in?
Dit is helaas niet mogelijk. Het is namelijk storend voor zowel artiest als publiek als er tijdens de voorstelling nog mensen binnenkomen.

Specifieke informatie per voorstelling

Menu Halloweendiner van Pikzpalace

Omdat er allerlei originele gerechten in Halloweenstijl worden gemaakt, staat het menu vast: met eventuele allergieën kan daarom helaas geen rekening worden gehouden. Uiteraard is er een vegetarische variant beschikbaar.

Ik heb een strippenkaart voor de Jonge Makers. Hoe werkt dat?
De Jonge Makers spelen in De Plataan. Daar is een infobalie waar je je strippenkaart kunt inwisselen voor losse kaartjes voor de minivoorstellingen. Ontdek hier alvast wat de jonge makers gaan laten zien. Bij de infobalie in de Plataan zijn ook losse kaarten te koop voor de jonge makers.

Overig

Ik zie een festivalfotograaf rondlopen, maar ik wil niet op de foto. Hoe regel ik dat?
Loop even langs bij onze infobalies in Ogterop of in De Plataan. Zij kunnen je voorzien van een keycord. Draag deze zichtbaar om je nek. Dan weet onze fotograaf dat je niet in beeld wil.
Mag ik foto's of video's maken?
Fotograferen of filmen is niet toegestaan. Wij hebben een festivalfotograaf en een filmploeg rondlopen. Na afloop van het festival delen we de mooiste beelden met jullie via onze website en social media. Zo kan je ook thuis nog nagenieten van het festival.