Een juweel van een festival!

Komende editie is alweer het vijftiende programma van het festival voor poppen- en objectentheater in Meppel. Het is het vierde programma onder de naam Puppet International. We bouwen aan onze ambitie om groter en bekender te worden, ook in de rest van Nederland. We dragen met trots uit dat er een juweel van een festival met internationale allure in het Drentse Meppel staat. Vanuit meer dan 25 jaar ervaring en de wetenschap dat het festival tot nu toe zeer gewaardeerd en goed bezocht is, durven we die ambitie aan te gaan!

Ook deze editie is er een samenwerking met Schouwburg Ogterop. Als festival willen we verder groeien en professionaliseren. We gaan voor een nationale bekendheid en mogelijk zelfs voor bekendheid over de landsgrenzen heen.

Het programma voor de editie van Puppet International 2022 straalt dit dan ook uit: er is veel aandacht voor diversiteit en met name kwaliteit. De hele programmering staat op ongekend hoog niveau met voorstellingen voor een breed publiek.

Graag verwelkomen we je in de festivalweek van 19 tot en met 23 oktober in de mooie stad Meppel. Puppet International, misschien wel het meest unieke en leukste festival van Nederland!

De organisatie wenst je een fijn, uitdagend en magisch festival!

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de eerste vijf voorstellingen is gestart. De rest van het programma volgt eind juni.

Via onze site en via de kassa en website van Schouwburg Ogterop kunnen kaarten voor alle voorstellingen, routes en workshops worden gekocht.

 

Locaties

Het festival vind plaats op meerdere locaties in Meppel de locaties vind je in het programmaboekje

Bereikbaarheid

Schouwburg Ogterop is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.
Schouwburg Ogterop, Zuideinde 70 Meppel

Per openbaar vervoer
Vanaf het NS station steek je over en loop je de Stationsweg in. Aan het einde van de Stationsweg zie je Schouwburg Ogterop. Stippel je reis uit via www.9292.nl.

Met de auto
Vanuit richting Zwolle A28
Voorbij Staphorst neem je de A32 richting Leeuwarden/Meppel. Neem de afslag Meppel Zuid. Aan het eind van de afrit ga je linksaf en bij de tweede verkeerslichten rechtsaf richting Meppel Centrum. Je rijdt door tot je op een driesprong aan je linkerhand Schouwburg Ogterop ziet. Op deze driesprong ga je linksaf om bij de parkeerplaatsen achter de schouwburg te komen.

Vanuit richting Groningen/Hoogeveen A28
Bij knooppunt Lankhorst ga je naar de A32 richting Leeuwarden/Meppel. Neem de afslag Meppel Zuid. Aan het eind van de afrit ga je linksaf en bij de tweede verkeerslichten rechtsaf richting Meppel Centrum. Vervolg vanaf daar de route als hierboven bij ‘Vanuit richting Zwolle A28’.

Vanuit richting Leeuwarden/Heerenveen A32
Je neemt afslag Meppel. Aan het eind van de afrit neem je de tweede afslag op de rotonde (linksaf). Bij de stoplichten rechtsaf. Je gaat over het spoorviaduct en houdt rechts aan. Bij de stoplichten rechtsaf en de eerste afslag (voor het station) weer rechtsaf. Aan het einde van de Stationsweg zie je Schouwburg Ogterop.

Parkeren
Je kunt het beste parkeren op het parkeerterrein achter Ogterop. Je bereikt het parkeerterrein door links naast Ogterop de Prinses Marijkestraat in te rijden. De ingang van het parkeerterrein is na zo’n 150 meter aan de rechterkant.

Eten en drinken

Een dagje uit is natuurlijk niet compleet zonder een verrukkelijke maaltijd. Ontdek de restaurants en eetcafés in Meppel. Op deze website verschijnt vlak voor het festival een overzicht met plekken waar je een hapje kan eten. Wil je je lunch of diner combineren met theater? We hebben een Hapas-Route, waarin drie restaurants en drie theatergezelschappen je voorzien van culturele én culinaire snacks.