PRAKTISCHE INFORMATIE

Kaartverkoop en informatie

De kaartverkoop van het festival loopt via Schouwburg Ogterop. Je kan je kaarten 24/7 online bestellen via onze website of via de website van Schouwburg Ogterop. Het is ook mogelijk om (telefonisch of fysiek) bij de kassa van Ogterop kaarten te kopen. Het adres is Zuideinde 70 en de kassa is te bereiken via (0522) 25 42 42.

Voor voorstellingen en routes op andere locaties dan Ogterop kunnen kaarten (mits nog beschikbaar) ook aan de deur worden gekocht. Losse kaarten voor de voorstellingen van de jonge makers zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de infobalie in De Plantaan tijdens het festival.

Tijdens het festival zijn er informatiepunten bij Ogterop (locatienummer 1) en bij de De Plataan (locatienummer 8).

Openingstijden informatiepunt en kaartverkoop Ogterop:

  • Woensdag 19 oktober: 13.00 tot 20.30 uur (geen kaartverkoop tussen 16.00 en 19.00 uur)
  • Donderdag 20 oktober: 13.00 tot 21.30 uur (geen kaartverkoop tussen 17.00 en 18.30 uur)
  • Vrijdag 21 oktober: 11.00 tot 20.30 uur
  • Zaterdag 22 oktober: 10.00 tot 21.30 uur
  • Zondag 23 oktober: 11.00 tot 17.00 uur

Openingstijden informatiepunt De Plataan (hier alleen kaartverkoop voor de jonge makers):

  • Donderdag 20 oktober: 14.00 tot 22.00
  • Vrijdag 21 oktober: 10.00 tot 22.00
  • Zaterdag 22 oktober: 10.00 tot 22.00
  • Zondag 23 oktober: 10.00 tot 16.00


Vrij toegankelijke voorstellingen

De voorstellingen van La Femme Invisible – Léa Ros en Studio de Maan – Martin Boverhof zijn vrij toegankelijk. Je bepaalt na afloop wat je het waard vond. Genoten? Laat je waardering blijken en geef gul! Bij onze vrijwilligers kan je zowel met contanten als met pin betalen. Met jouw bijdrage maak je deze voorstellingen mede mogelijk.


Eten en drinken

Een dagje uit is natuurlijk niet compleet zonder een verrukkelijke maaltijd. Meppel heeft veel fantastische restaurants en eetcafés. Bekijk hier het totale overzicht. Wil je je lunch of diner combineren met theater? We hebben dit jaar weer een Hapas-Route waarin drie restaurants en drie theatergezelschappen je voorzien van culturele én culinaire snacks.


Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer
Vanaf het NS station steek je over en loop je de Stationsweg op. Aan het einde van de Stationsweg zie je Schouwburg Ogterop. Stippel je reis uit via www.9292.nl.

Met de auto
Neem de afslag Meppel Zuid. Aan het eind van de afrit ga je linksaf en bij de tweede verkeerslichten rechtsaf richting Meppel Centrum. Je rijdt door tot je op een driesprong aan je linkerhand Schouwburg Ogterop ziet. Op deze driesprong ga je linksaf om bij de parkeerplaatsen achter de schouwburg te komen.

Met de fiets
Kom je met de fiets naar het festival? Parkeer je fiets dan op de daarvoor bestemde plekken

VEELGESTELDE VRAGEN

Kaartverkoop

Waar kan ik kaarten kopen?
De kaartverkoop gaat via Schouwburg Ogterop. Online kan je 24/7 je kaarten bestellen via schouwburgogterop.nl. Tijdens het festival kan je ook je kaarten bij de kassa kopen. De openingstijden volgen.
Moet ik mijn kaartjes printen?
Nee hoor, je mag je kaarten ook op je mobiele telefoon laten zien.
Ik ben verhinderd. Kan ik mijn kaarten annuleren?
Als je verhinderd bent, kan je anderen verrassen met de kaarten. Tot uiterlijk 48 uur voor de voorstelling kan je je kaarten inwisselen voor een andere voorstelling. Je kan hiervoor contact opnemen met de theaterkassa van Schouwburg Ogterop. De theaterkassa is telefonisch bereikbaar via (0522) 25 42 42.
Ik heb een strippenkaart voor de Jonge Makers. Hoe werkt dat?

De Jonge Makers spelen in De Plataan. Daar is een infobalie waar je je strippenkaart kunt inwisselen voor losse kaartjes voor de minivoorstellingen. Ontdek hier alvast wat de jonge makers gaan laten zien. Bij de infobalie in de Plataan zijn ook losse kaarten te koop voor de jonge makers.

Bereikbaarheid

Waar kan ik parkeren?

Je kan je auto gratis parkeren op het grote parkeerterrein rondom het sportveld achter Ogterop. Je bereikt dit parkeerterrein door links naast Ogterop de Prinses Marijkestraat in te rijden. De ingang van het parkeerterrein is na zo’n 150 meter aan de rechterkant. Eén afslag eerder is een parkeerterrein waarvoor wel betaald parkeren geldt. Is dit parkeerterrein vol? Dan kan je ook bij het station gratis parkeren of bij Blankenstein. Voor overige parkeerplaatsen verwijzen wij je graag naar de website van de Gemeente Meppel.

Toegankelijkheid

Welke locaties zijn rolstoeltoegankelijk?
Schouwburg Ogterop, De Plataan en De Samenstroom zijn rolstoeltoegankelijk.
Laat het wel altijd even weten als je een rolstoelplaats nodig hebt. Wij zorgen dan dat er een plek gereserveerd wordt. Mail hiervoor naar info@schouwburgogterop.nl
Zijn de routes ook rolstoeltoegankelijk?
De Hapas-Route en Audioroute bevatten locaties op verdiepingen zonder lift en zijn daardoor helaas niet rolstoeltoegankelijk. De locaties van de Popp-en-Route zijn wel rolstoeltoegankelijk. Laat vooraf wel even weten dat je komt, zodat wij een plek kunnen reserveren. Mail hiervoor naar info@schouwburgogterop.nl

Je verblijf

Waar kan ik iets eten of drinken?
Schouwburg Ogterop heeft een theaterrestaurant waar je op vrijdag, zaterdag en zondag kan lunchen en dineren. Buiten lunch- en dinertijden kan je genieten van een hapje en drankje en kan je van de borrelkaart bestellen.
Ook in het centrum van Meppel vind je vollop gelegenheid om iets te eten en drinken. Het volledige overzicht vind je hier.
Mag ik na aanvang van de voorstelling nog de zaal in?
Dit is helaas niet mogelijk. Het is namelijk storend voor zowel artiest als publiek als er tijdens de voorstelling nog mensen binnenkomen.

Specifieke informatie per voorstelling

Garage TDI in Kolderveen (Nijeveen)
Parkeren kan op het terrein achter de oude autogarage op de hoek van Kolderveen en de Lambert van der Linde Albertzoon Weg. De ingang van het parkeerterrein vind je aan de Lambert van der Linde Albertzoon Weg. Vanaf daar is het zo’n 500 meter lopen naar het startpunt van de route: de kerk van Kolderveen (Kolderveen 47 in Nijeveen).
Trek je wandelschoenen aan: de theatrale route is zo’n 950 meter. Zorg voor goede schoenen waar je makkelijk op loopt. En houdt bij slecht weer ook rekening met regenkleding.
Hapas-Route
Dieetwensen: heb je dieetwensen? Dan is het fijn als je dit vooraf even aan ons doorgeeft. Je ontvangt van ons een aantal dagen voor het festival een e-mail met het verzoek om dieetwensen via een formulier aan ons door te geven. Niet ontvangen? Stuur dan een mail naar info@puppetinternational.nl.
Ik heb een strippenkaart voor de Jonge Makers. Hoe werkt dat?
De Jonge Makers spelen in De Plataan. Daar is een infobalie waar je je strippenkaart kunt inwisselen voor losse kaartjes voor de minivoorstellingen. Ontdek hier alvast wat de jonge makers gaan laten zien. Bij de infobalie in de Plataan zijn ook losse kaarten te koop voor de jonge makers.

Overig

Ik zie een festivalfotograaf rondlopen, maar ik wil niet op de foto. Hoe regel ik dat?
Loop even langs bij onze infobalies in Ogterop of in De Plataan. Zij kunnen je voorzien van een keycord. Draag deze zichtbaar om je nek. Dan weet onze fotograaf dat je niet in beeld wil.
Mag ik foto's of video's maken?
Fotograferen of filmen is niet toegestaan. Wij hebben een festivalfotograaf en een filmploeg rondlopen. Na afloop van het festival delen we de mooiste beelden met jullie via onze website en social media. Zo kan je ook thuis nog nagenieten van het festival.