KOMT HET ZIEN!

Programma voor blinden en slechtzienden

Ook met een visuele beperking is theater een prachtige belevenis! Als er een blindentolk van Komt het Zien! aanwezig is kun je echt alles meebeleven. Oók als je weinig of niets ziet. Ken jij iemand die slechtziend of blind is? Ga weer gezellig samen uit in het theater!

 

Hoe werkt het?

Een blindentolk beschrijft tijdens de voorstelling wat er te zien is. Door een koptelefoon hoort de blinde of slechtziende bezoeker de tolk en weet zo precies wat er gebeurt.

Er is vooraf ook een speciale inleiding met ‘meet & feel’. De blindentolk beschrijft de kostuums, poppen en het decor, je kunt dingen van dichtbij bekijken en soms maak je al kennis met de stemmen van de acteurs.


Programma op zondag 3 november

Op zondag 3 november zijn er drie voorstellingen met blindentolk
11.00 Kooman’s Poppentheater (NL) – De Plataan – Theaterzaal (9)
13.00 De Vliegende Koffer (NL) – De Plataan – Triangel (9)
15.00 Teater Refleksion (DK) – Schouwburg Ogterop – Engelenbak (1)

TIP: In de foyer van Schouwburg Ogterop vind je een expositie die wijlen Otto van der Mieden (directeur-curator Poppenspe(e)lmuseum) maakte voor mensen met een visuele beperking. Kom voelen, ruiken en horen! Lees hier meer.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via de kassa van Schouwburg Ogterop: info@schouwburgogterop.nl of (0522) 25 42 42.

Komt het Zien! is een stichting die theaterbeleving landelijk mogelijk maakt voor publiek met een visuele beperking. Meer informatie op www.komthetzien.nl