Editie 2020 en Covid-19: vooralsnog gaan we door

De meestgestelde vraag aan festivals in deze tijd is ongetwijfeld: Gaat het festival wel door?

Dit is gelijk de vraag die niet makkelijk te beantwoorden is, simpelweg omdat daarvoor nog niet alle informatie beschikbaar is op dit moment. Wij hopen natuurlijk dat we tussen 14 en 18 oktober Meppel geel kunnen laten kleuren tijdens Puppet International, maar die zekerheid kunnen we nu nog niet geven. We hebben een prachtig programma voor jullie klaarstaan, maar gezondheid en veiligheid zijn belangrijker dan een mooi festival.

Het besluit voor doorgaan van ons festival is afhankelijk van de dan geldende regels en richtlijnen van de verschillende overheden en instanties. Op dit moment kan nog weinig gezegd worden over de periode waarin het festival plaatsvindt. Vooralsnog gaan we dus gewoon door met de voorbereidingen van het festival, in de hoop dat het ook mag en kan doorgaan. Anderzijds houden we ook rekening met een eventuele afgelasting van het festival, waardoor sommige voorbereidingen voor het festival wat naar achteren worden geschoven om geen onnodige kosten te maken.

We hopen dat wij zo snel mogelijk een besluit kunnen nemen over de doorgang van Puppet International in 2020. Tot die tijd, blijf gezond en hopelijk tot in oktober!

Bestuur en medewerkers Puppet International
20 april 2020