Winter-Popp-en-Route

Verrassend beeldend theater en winterse gezelligheid
27 t/m 30 december 2023

Geniet op de dagen tussen Kerst en Oud-en-Nieuw van de Winter-Popp-en-Route, een winters familie-uitje voor iedereen vanaf 8 jaar oud! Ontdek de wandelroute door Meppel en laat je onderweg verrassen door drie prachtige voorstellingen in drie kerken. Poppenspelers en muzikanten (gitaar, cello en zang) nemen je mee in hun cross-overs tussen beeldend theater en live muziek.

DATA EN TIJDEN

PRAKTISCHE INFORMATIE


Tickets

Volwassenen €25
Kinderen/jongeren (8 t/m 15 jaar) €12,50

Startpunt
Winter Circus Meppel (Parkeerterrein Stadhuis, Molenpad 9, Meppel)

🎪 Tip: Het circus speelt voorstellingen van 23 t/m 30 december, ook leuk om te combineren met je bezoek aan de Winter-Popp-en-Route! Lees hier meer.  

Toegankelijkheid
Alle locaties zijn op de begane grond en rolstoeltoegankelijk. We verzoeken wel contact op te nemen als je met een rolstoel komt, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
Er zijn geen rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig.
De voorstellingen zijn niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 8 jaar.
De totale wandelafstand is ongeveer 2,5 kilometer.

Duur
De routes duren ongeveer 135-150 minuten.

Vragen?
Stuur een mail naar pr@puppetinternational.nl

DINER ARRANGEMENTEN

Herberg ’t Plein maakt speciaal voor de Winter-Popp-en-Route heerlijke dinerarrangementen die worden geserveerd in de Circus Foyer van Winter Circus Meppel! Kom je ook mee-eten? Op het menu:

Snertarrangement (€7 p.p.)
Een heerlijke kop snert met een snee roggebrood met spek. Of kies voor de vegetarische variant!

Stampotbuffet (€21 p.p.)
Het stamppotbuffet bestaat uit drie soorten stamppot (boerenkool, zuurkool en hutspot), keuze uit een rookworst of gehaktbal, met spekjes als bijgerecht en natuurlijk inclusief tafelzuren, mosterd en jus. Of kies voor de vegetarische variant!


Reserveren?

Je kan bij het bestellen van kaarten direct een diner arrangement meebestellen. 
Dineren kan tussen 17.30 en 20.00 uur.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

DE VOORSTELLINGEN

JORDI BERTRAN [CAT] – NO CLINC CLINC & THE JUMPER

De Catalaanse meesterpoppenspeler Jordi Bertran is onderdeel van de route! Bertran neemt je mee op reis naar zijn poëtische universum in een tweedelige voorstelling. Met twee eenvoudige balletjes creëert hij de meest levendige personages. In No Clinc Clinc worden de handen van een gitarist door twee witte stippen omgetoverd tot een stel innemende karakters die moeten samenwerken. En een simpel schuimrubberen figuur verandert in een trampolinespringer. 

TIM VELRAEDS [NL] – LAST CHANCE 

In het lokale huis voor gepensioneerde artiesten betreden verzorgers en bewoners de planken om een stukje van hun leven te delen.  De ene voor de eerste keer, de ander voor de wellicht allerlaatse keer. Een voorstelling met poppen en objecten over genomen beslissingen en gemiste kansen, gemaakt in samenwerking met Duda Paiva Company. 

TIERET [BE] – EN SUITE 

Feest in Residentie Herfstrust. Anna, de oudste bewoonster, wordt 100. Maar geen bezoek of drukte voor haar. In Anna’s hoofd is het al jaren oorverdovend stil, de blik op oneindig. Het enige dat rest is wachten. Wachten op een laatste dans. Tot plots één wonderlijke klank een heel leven opensplijt. Een leven vol lichtvoetige verhalen, adembenemende muziek en vooral vol dans.

In EN SUITE wordt de heerlijkste muziek uit de Westerse muziekgeschiedenis, (een selectie uit) de cellosuites van Johann Sebastian Bach, in een ontroerend en wonderlijk poëtisch verhaal gegoten. En dit in alle puurheid die topfigurentheater in zich draagt. Over schoonheid en vergankelijkheid. Over aanvaarding en afscheid, met een warme glimlach onder een heerlijk deken van hemelse klanken.

Cellist Pieter-Jan De Smet vervolmaakte zich, na zijn studies in Antwerpen en Londen, in Parijs bij Anssi Karttunen. Hij won tal van nationale en internationale prijzen, zowel als cellist als in verschillende strijkersformaties.

Joost Van den Branden groeide, samen met zijn eigen gezelschap Tieret, uit tot één van de meest toonaangevende poppenspelers in Vlaanderen. Door intensieve samenwerkingen met o.m. Neville Tranter (AUS) en Fred Delfgaauw (NL) én als vaste manipulatiecoach in tal van opleidingen en gezelschappen (o.m. Schlosstheater Moers, D) ontwikkelde hij doorheen de jaren een eigen ‘manipulatietaal’, waarbij klassieke theatercodes voortdurend worden geherdefinieerd in functie van de interactie tussen acteur en pop.

🎪 HET STARTPUNT: wintercircus Meppel 🎪

Onze Winter-Popp-en-Route start deze editie bij Wintercircus Meppel. Wintercircus Meppel presenteert ‘Vintage Festival’ van 23 t/m 30 december 2023 aan het Parkeerterrein Molenpad in Meppel. Dagelijks is er een familievoorstelling. Op het 𝒇𝒆𝒔𝒕𝒊𝒗𝒂𝒍𝒕𝒆𝒓𝒓𝒆𝒊𝒏 laat je je vanaf het allereerste moment betoveren door onze magische circuswereld. Er zijn tenten met gezellige zitplaatsen, Oudhollandse spelen, rariteiten, kunstenmakers en foodtrucks. Lees hier meer.