Winter-Popp-en-Route

Verrassend beeldend theater en winterse gezelligheid
27 tm 30 december 2019

Op deze vier dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw geniet je in Meppel van een route langs drie locaties, met drie prachtige voorstellingen. Fabelachtige landschappen gecreëerd door een absurdistisch spel van schaduw en licht, het tragische verhaal over Koning Oedipus en het figurentheater van het welbekende Theater van de Droom. Drie totaal verschillende voorstellingen met één gemene deler: beeld speelt de hoofdrol bij deze theatermakers. Ze vertellen hun verhalen via schaduwen, via objecten en via poppen. En daar zijn ze gewoonweg steengoed in!

Kaartjes

Volwassene €21,50
Kind (8 t/m 15 jaar) €10
De prijzen zijn inclusief een consumptie.
Startpunt: Herberg ’t Plein (Prinsengracht 1, Meppel)

 

Stamppotbuffet

Herberg ’t Plein maakt speciaal voor de Winter-Popp-en-Route een heerlijk stamppotbuffet! Kom je ook mee-eten?
Kosten: €10. Locatie: zijzaal van Bloemen Petersen (Prinsengracht 6). Tijd: elke voorstellingsdag van 15.30 tot 19.00. Reserveren bij Herberg ’t Plein: (0522) 251630.

Mede mogelijk gemaakt door:

Op het programma:

Matrose – Oedipus

Matrose speelt het eeuwenoude toneelstuk van Sophocles en wel in een verrassend hedendaags jasje. Een wervende vertelling die op toegankelijke wijze door alle hoeken van het publiek wordt gespeeld. Oedipus is de koning van Thebe. De stad waarin het volk stinkt en onder de etterende puisten zit. Er heerst pest. Dit is het tragische verhaal over een koning die zijn vader doodt en zijn moeder trouwt.

Lichtbende – Fly me to the moon

Ga mee op reis met bizarre wezens en vrolijke snuiters, naar fabelachtige landschappen, buitenaardse en micro-kosmische werelden. Een absurdistisch spel van schaduw en licht. Lichtbende staat bekend om hun lichtkunstvoorstellingen met muziek, beeldende kunst en theater die voor je ogen versmelten tot een filmisch avontuur.

Theater van de Droom – Droomkabinet

Meppelers Jeroen en Laura Boerwinkel reizen met hun Theater van de Droom naar tal van internationale festivals. Speciaal voor de Winter-Popp-en-Route spelen ze Droomkabinet. Een voorstelling met fantasievolle poppen en figuren die je meeneemt in hun magische wereld.