[GEWEEST, 2022] Talkshow (INT)

[GEWEEST, 2022] Talkshow (INT)

Woensdag 19 Oktober, Donderdag 20 Oktober, Vrijdag 21 Oktober, Zaterdag 22 Oktober
Start: 19.30
Locatie: Schouwburg Ogterop – Foyer (1)
€vrij toegankelijk

Wil je alles weten over wat er op Puppet International te beleven is? Tijdens de talkshow wordt er gesproken met de theatermakers, met internationale programmeurs, met organisatoren en andere betrokkenen. Verdiepende interviews waarin je hoort wat er komt kijken bij het maken van een voorstelling of bij het organiseren van een festival. Onze talkshowhost is dit jaar Stephanie Hermes, artistiek leider van het Haags Theaterhuis.

De inhoud en gasten van de dagelijkse talkshows van Puppet International:

Op woensdagavond wordt afgetrapt met het vooruitkijken naar het festival. Artistiek leider Elly Bakker en bestuursvoorzitter magda van Veen blikken vooruit naar de pareltjes van het festival. Terugkijken hoe het programma tot stand is gekomen met doorschuiven van onderdelen en zoeken naar nieuwe voorstellingen. Buitenlandse programmeurs van gerenommeerde festivals schuiven aan om te vertellen waarom zij naar Meppel komen, wat voor hun festival van belang is en hopen te zien in Nederland. De voertaal van vanavond is hoofdzakelijk Nederlands en Engels

Donderdagavond wordt ingezoomd op de overeenkomsten en verschillen voor makers en gezelschappen in Nederland en ons focusland van dit jaar Duitsland. Als er verschillen zijn, waar komen die dan vandaan? Als er overeenkomsten zijn, waar kunnen we dan van elkaar leren? Aan tafel schuiven onder andere Silas Neumann, Das Laboratorium en Ambrella aan. De voertaal vanavond is hoofdzakelijk Duits met Nederlandse uitleg waar nodig. 

Vrijdagavond is het thema Poppentheater versus objecttheater. We gaan op zoek naar de overeenkomsten en de verschillen met onder andere Roberto White en Léa Ros. De voertaal van vanavond is hoofdzakelijk Engels met Nederlandse uitleg waar nodig.

De laatste talkshow (op zaterdag) van deze editie staat in het teken van touren in het buitenland. Wat zijn de do’s en de dont’s? Is het één groot feest of is het een eenzaam bestaan? Was het vroeger heel anders dan nu? We willen natuurlijk alle sappige verhalen. Met Henk Boerwinkel en Leo Petersen (Lejo), beide ervaringsdeskundigen bij uitstek.

-RAND TALK 2018_Talkshow_RobinOlinga_MG_3522

Speeltijden & tickets

Klik op het gewenste tijdstip om tickets te bestellen.

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Extra informatie

Duur: 30 minuten
Leeftijdscategorie:
alle
Taal:
Nederlands en Engels