Exposities

Exposities

Dinsdag 29 oktober, Woensdag 30 oktober, Donderdag 31 oktober, Vrijdag 1 november, Zaterdag 2 november, Zondag 3 november
Locatie: Stedelijk Museum, Schouwburg Ogterop – Foyer en De Plataan

Kijk je ogen uit bij de exposities van Puppet International. Op diverse locaties exposeren poppenmakers en beeldend kunstenaars hun werk. Bijvoorbeeld in de foyer van Schouwburg Ogterop, waar werk te zien is uit het Poppenspe(e)lmuseum van wijlen Otto van der Mieden, maar ook in De Plataan en het Stedelijk Museum vind je exposities.

Puppetmasters in het Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum presenteert een poppenspel-expositie met de creaties van Elout Hol en Neville Tranter. Hol van Theater Gnaffel maakt voor alle voorstellingen nieuwe poppen, tot nu toe ruim 350. De voorstellingen zijn voor kinderen van vier tot twaalf jaar en hun familie. Tranter is een Australische poppenspeler en theatermaker die zich in Nederland vestigde met zijn Stuffed Puppet Theatre. De anders zo bewegelijke poppen staan nu stil om bewonderd te worden door het publiek, net als de theaterfiguren van Ans en Henk Boerwinkel in het Triangelkabinet.

De expositie in het Stedelijk Museum is van 5 oktober t/m 3 november te zien. Plan hier je bezoek aan het museum.

Werk uit het Poppenspe(e)lmuseum van wijlen Otto van der Mieden in de foyer van Schouwburg Ogterop
Een tentoonstelling speciaal voor blinden en slechtzienden. Die maakt het Poppenspe(e)lmuseum in Vorchten met de tentoonstelling ‘Een kijkje in de poppenkast’. Een ontdekkingsreis in de wereld van het poppenspel door te voelen, te ruiken en te horen. Otto van der Mieden (1945-2024) was directeur-curator van het Poppenspe(e)lmuseum sinds 1984, een museum met een fantastische verzameling poppen, prenten, foto’s en gebruiksvoorwerpen die je meevoerden in alle verschijningsvormen van het internationale poppentheater.
Er is overigens meer programma voor blinden en slechtzienden. Ontdek het hier.

Stedelijk Museum: 5 okt t/m 3 nov 13.00 tot 17.00 (lees hier meer over prijzen en openingstijden)
Schouwburg Ogterop: wo 30 okt 14.00 tot 21.00, do 31 okt, vr 1 nov en za 2 nov 12.00 tot 21.00, zo 3 nov 12.00 tot 16.00 (vrij toegankelijk)
De Plataan: do 31 okt, vr 1 nov en za 2 nov 12.00 tot 18.00, zo 3 nov 11.00 tot 16.00 (vrij toegankelijk)

© Frans Paalman

Speeltijden & tickets

Klik op het gewenste tijdstip om tickets te bestellen.

Extra informatie

Rolstoeltoegankelijk:
Ja