Jubileumeditie Puppet International afgelast

De 15e editie van Puppet International gaat niet door als gevolg van de maatregelen rondom het Covid-19 virus. Het internationale festival voor poppen- en objectentheater zou van 14 tot en met 18 oktober 2020 in Meppel de jubileumeditie vieren. We betreuren ons besluit om het festival af te gelasten, maar gelet op alle maatregelen is het onmogelijk om het festival doorgang te laten vinden. De volksgezondheid is belangrijker dan het festival.

Nu duidelijk is geworden dat de anderhalvemeter-maatregel blijft bestaan totdat er een vaccin beschikbaar is, blijkt het organiseren van het festival onmogelijk. Een deel van de gezelschappen is niet in staat om hun performance met anderhalve meter afstand tussen de spelers uit te voeren en de locaties van de voorstellingen zijn niet geschikt om publiek op een onderlinge afstand van anderhalve meter te ontvangen waarbij een capaciteit overblijft die het festival rendabel maakt. De onzekerheid of vergunningsplichtige evenementen (waar Puppet International onder valt) na 1 september wel georganiseerd mogen worden heeft ook meegespeeld in dit besluit. Tot slot is op dit moment ook nog niet duidelijk of alle geprogrammeerde internationale gezelschappen (en de bezoekende internationale programmeurs) hun reis naar Meppel wel kunnen maken.

We realiseren zich dat door ons besluit de gezelschappen, onze toeleveranciers, ingehuurde zzp’ers en onze partners gedupeerd worden omdat hiermee alweer een deel van hun inkomsten wegvalt en hun agenda nog leger wordt. Daar waar mogelijk verschuift het festival gezelschappen naar de eerstvolgende editie, echter is dat voor hun huidige terugval in inkomsten geen oplossing. We hopen op korte termijn de nieuwe data voor de 15e editie van Puppet International te kunnen communiceren en iedereen dan in goede gezondheid te mogen begroeten.

Bestuur en medewerkers Puppet International