Puppet International genomineerd voor Drentse Anjer Prijs

Puppet International, het festival voor poppen- en objectentheater uit Meppel, is genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs van het Cultuurfonds Drenthe. ‘Het is bewonderenswaardig hoe het festival in Meppel zich als een niche binnen de kunsten zowel artistiek als geografisch op de kaart heeft weten te zetten’, aldus Cultuurfonds Drenthe.

Van 14 tot en met 18 oktober 2020 beleeft het festival de 15e editie. Het festival viert deze editie een jubileumjaar en het dertigjarig bestaan. In die dertig jaar is het festival uitgegroeid van een plaatselijk poppenspelfestival, tot een festival van nationale en internationale allure. ‘Wij zijn enorm trots dat wij in dit jubileumjaar deze nominatie mogen ontvangen’, aldus artistiek leider Elly Bakker.

De laatste editie in 2018 bevatte zo’n 250 voorstellingen in vier dagen, trok 10.000 bezoekers en meer dan 100 (inter)nationale professionals, bestaande uit zowel makers als programmeurs van collega-festivals uit heel Europa. Puppet International toont tijdens het festival de beste Europese voorstellingen en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het genre door jonge makers een podium te bieden en hen te ondersteunen.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt om het belang en de kracht van samenwerking in de culturele sector te benadrukken. Naast Puppet International zijn ook het Drents Jeugd Orkest en de Vereniging Plaatselijk Belang Valthe genomineerd. In het najaar van 2020 wordt de prijs uitgereikt door commissaris van de Koning en voorzitter van Cultuurfonds Drenthe, mevrouw J. Klijnsma. De prijs bestaat uit een bedrag van €5.000.