Thommy Kraft (DE) – 120sqm Dress (8+)

Met uitzondering van een artiest en zo’n 120 m² roze stof die op de vloer is uitgespreid, is de kamer naakt. Maar niet voor lang. Het begint met een verlegen aanraking, een zachte streling die verandert in een duidelijke grip. Al snel vult de stof de hele ruimte  en slokt het de kamer op. De performer probeert wanhopig in contact te blijven met de stof, met de omringende ruimte en uiteindelijk met dit vreemde nieuwe verlangen naar sensualiteit.
Dit korte solo stuk is gemaakt in 2022 als onderdeel van het Figurentheater programma aan de State School for Music and Performing Arts in Stuttgart, Duitsland.

Maskermeiden (NL) – KLOEK (4+)

KLOEK is kracht, de kracht om te zijn wie je bent. Het is de basis voor vastberadenheid en bravoure. Het is de nachtmerrie van iedere tiran. Maar hoe houd je jouw KLOEK vast in een wereld die bij voorbaat een diepgewortelde afkeer heeft tegen jouw identiteit?

Geniet van een dynamische verweving van klassiek gitaar, soundscapes, zang en masker performance in deze betoverende voorstelling.

Theatergroep Knars (NL) – Expeditie Koude Kermis (2+)

Als jouw huis begint te smelten, wat zou je dan doen? Het voedsel wordt schaars, het ijs wordt dunner en overal is plastic… Deze groep ijsberen wordt gedwongen om het heft in eigen handen te nemen. Zoekend naar avonturen in het zuiden. Pas op, je zal de kamer delen met een paar hele hongerige ijsberen.

A.P.E. Association (NL) – Sebastiaan Speaks (12+)

Welkom op een reis door de ogen van een klein aapje, die je alles zal vertellen wat je wilt horen en alles waarvan je wenst dat je het nooit had gehoord. Wat betekent het om uitgezet te worden en nooit meer naar huis terug te kunnen keren? Om weggehaald te worden van je roots, je cultuur en gedwongen onderdeel te worden van een samenleving waar je nooit echt in zult passen.

Gebaseerd op Kafka’s korte verhaal ‘A Report to an Academy’.

Lara Epp (DE) – Ballade for a little Blaskapelle (12+)

De hoofdpersoon heeft zichzelf tot taak gesteld een eenvrouwsband te creëren, uitsluitend met koperblazers. De poging om verschillende kapotte trombones te animeren lijkt gedoemd te mislukken… Een poëtisch-clownachtige liefdesverklaring aan muziek als een betrouwbare metgezel in eenzame tijden.

Josse Vessies / Duda Paiva Company (NL) – Fragment uit Nobody’s Tree of Life (16+)

Aangespoord om een betere toekomstige versie van zichzelf te vinden, stapt Josse in de wereld van het oneindige potentieel. Zal hij in deze Metaverse vinden wat hij zoekt? Hoe dieper hij zijn Meta-wereld verkent, hoe meer de verbinding met kabels en netwerken toeneemt en dus, hoe meer zijn lichaam zich aanpast aan deze nieuwe virtuele ruimte.

Svea van der Togt (NL) – Unfettered material (5+)

Soms voelt het veiliger om te blijven en jezelf op dezelfde plek te houden. Zelfs als het je op vele manieren beperkt en tegenstrijdig is met wat je werkelijk wilt bereiken in het leven. Het enige wat we willen is creëren, zonder beperkingen in de geest. Kunnen we iets leren van materiaal? Wat als het je voorbij de blokkade kan helpen die je eerder hebt ervaren?

Lenke, Femke, Emy (NL) – Dromenvatten (12+)

In de voorstelling Dromenvatten onderzoeken Lenke, Femke en Emy de grens tussen realiteit en fantasie met behulp van een overhead projector, live muziek en poppenspel. Ze nemen je mee naar de vervreemdende, maar herkenbare wereld die je ’s nachts ervaart. Hoe geven we betekenis aan al die losse flarden?

Ik stond op
Deed mijn kleren aan
Liep naar mijn werk
Struikelde over mijn bril
Viel de lucht in
en danste met de meeuwen

Elena Sofie Böhler (DE) – @work – making money moves (12+)

Hoe hard je het ook probeert, je bent nog steeds blut? 
Dit zal je leven veranderen: Elena Sofie Böhler geeft je een tien minuten durende les over de vanzelfsprekendheid van het ontvangen van de overvloed van de wereld. Mis deze kans niet!