Poppenspel in het onderwijs

Poppenspel in het onderwijs

Start: 19.30
Locatie: Ogterop
€gratis

Workshop De Kracht van Poppenspel

Als leerkracht heb je met een pop een krachtig pedagogisch en didactisch middel in handen. De aandacht en betrokkenheid van de leerlingen neemt zichtbaar toe en een pop is voor een kind zeer uitnodigend om eigen gedachtes en gevoelens mee te delen. Ook kunnen de leerlingen met zelfgemaakte poppen hun eigen verhalen uitspelen. Kortom: Poppenspel stimuleert leerlingen in hun brede ontwikkeling.

Om poppenspel in te zetten in je groep heb je vaardigheden, kennis èn vertrouwen nodig. De Kracht van Poppenspel is speciaal hiervoor ontwikkeld door twee poppenspelers, Frouke van Zomeren van de Kleine Zon en Anke van Vliet van Popcontact. Het is een serie van 3 workshops voor leerkrachten èn een programma voor de leerlingen.

Een introductie op de Kracht van Poppenspel kan je op donderdagavond 11 oktober bijwonen. Je gaat speelmogelijkheden zien en ervaren van drie verschillende soorten poppen: hand- en klapbekpoppen en knuffels. Ook ga je met eigen poppen aan de slag met manipulatietechnieken.

Neem twee of drie poppen mee uit je eigen groep plus schrijfgerei en je zult tijdens de workshop nieuwe speelmogelijkheden van je eigen poppen ontdekken.

Naamloos

Speeltijden & tickets

Klik op het gewenste tijdstip om tickets te bestellen.

Extra informatie

Duur: 2 uur
Leeftijdscategorie:
Alle leeftijden
Taal:
Nederlands