NVP Lezing – Toegepast poppentheater/ poppenspel binnen zorg en onderwijs

NVP Lezing – Toegepast poppentheater/ poppenspel binnen zorg en onderwijs

Start: 10.00
Locatie: Ogterop
€gratis

Naast prachtige voorstellingen heeft poppentheater meer mogelijkheden en wordt de magische kracht van poppen- en schimmenspel voor andere doeleinden ingezet. Tijdens deze bijzondere lezing van de NVP-UNIMA presenteert een drietal poppentheatergroepen hun werk ten behoeve van de ontwikkeling van kinderen binnen het basisonderwijs én ten behoeve van de positieve gezondheid en kwaliteit van leven van ouderen met een zorgbehoefte.

De sprekers:
– Anke van Vliet van Popcontact, kleinschalig poppentheater
Lindai Boogerman
– Joanne Oussoren en Frans Hakkemars van Droomtheater

Popcontact
Echt contact is zo essentieel voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Poppenspel is hiervoor een verrassend, ontroerend en bijzonder interactiemiddel. Anke van Vliet speelt interactief poppenspel binnen de zorg én voorstellingen voor kinderen.
Ook geeft ze workshops aan leerkrachten om zelf interactief poppenspel in te zetten in de groep.

Lindai Boogerman
Met de poppen Lotte en Max kan je op een ándere manier communiceren met kinderen in het speciaal onderwijs. Zo kan je op een interactieve en speelse wijze kinderen iets aanleren. Lindai geeft leerkrachten workshops om dit zelf toe te passen. Naast dit werk is Lindai poppenspeler in o.a. Sesamstraat en haar eigen peutervoorstellingen.

Droomtheater
Schimmentheater als middel in de ouderenzorg. Frans Hakkemars en Joanne Oussoren vertellen over het schimmenspel in hun droomkofferproject. In verschillende de ouderencentra in Rotterdam wordt gekeken naar voorstellingen en gaan de ouderen met buurtbewoners zelf aan het werk om een voorstelling te maken en spelen.

Deze lezing wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel (NVP-UNIMA).

84 foto NVP

Speeltijden & tickets

Klik op het gewenste tijdstip om tickets te bestellen.

Extra informatie

Duur: 1 uur 30 min
Leeftijdscategorie:
Alle leeftijden
Taal:
Nederlands