Herman Marynissen – They call me BUSKER

Herman Marynissen – They call me BUSKER

Start: 19.30 (invitation only) en 21.30
Locatie: Ogterop KZ
€€8,-

Straattheater spreekt tot de verbeelding. Maar achter deze façade van nieuwsgierigheid, gelach, clownerie en illusie schuilt een harde realiteit. Performen op straat is intensief: zowel fysiek als mentaal moet de busker stevig in zijn schoenen staan: “it better be good”. Steeds opnieuw voert hij een fascinerende strijd om de aandacht van passanten te kapen en vast te houden. Nieuwe locaties, complexe lokale wetten en onverwachte weersomstandigheden vergen creativiteit en vakmanschap. Een documentaire over het ongekende leven van een straatartiest en poppenspeler. Een aangrijpende blik backstage, zonder de magie van het straattheater te doorprikken.

De film wordt geprogrammeerd in samenwerking met Filmhuis Meppel.

Tentoonstelling in Kunsthuis Secretarie
Steven Luca Groenen (1970) is opgeleid aan de ‘Design Academy’ in Eindhoven. Na zijn studie komt hij in aanraking met het figurentheater. Hij loopt stage bij Otto van der Mieden en Feike Boschma waarna hij besluit om zelf voorstellingen te gaan maken. 
Ingegeven door zijn liefde voor het schildersambacht ontwikkelt hij ondertussen de pop ‘François Blanc’. Na een indrukwekkende presentatie op het festival van Chalon-sur-Saone wordt Steven mondiaal gevraagd te komen spelen. De optredens met ‘François Blanc’ sloot hij na 15 jaar af tijdens de winterroute van Puppet International. 

Verdriet – een onvermijdelijk zichtbaar gevoel – inspireert hem bij het kiezen en gestalte geven van zijn onderwerp.

Kunsthuis Secretarie toont parallel aan het festival een serie geschilderde portretten van de hand van Steven Luca. Te zien van 10 tot en met 14 oktober aan de Hoofdstraat 22, 7941 AG Meppel. 

80 they call me busker Steven Luca - backstage_2 kopie

Speeltijden & tickets

Klik op het gewenste tijdstip om tickets te bestellen.

Extra informatie

Duur: 1 uur 10 minuten
Leeftijdscategorie:
Alle leeftijden
Taal:
Nederlands