Een juweel van een festival!

Komende editie is alweer het veertiende programma van het festival voor poppen- en objectentheater in Meppel. Het is het derde programma onder de naam Puppet International. We bouwen aan onze ambitie om groter en bekender te worden, ook in de rest van Nederland. We dragen met trots uit dat er een juweel van een festival met internationale allure in het Drentse Meppel staat. Vanuit meer dan 25 jaar ervaring en de wetenschap dat het festival tot nu toe zeer gewaardeerd en goed bezocht is, durven we die ambitie aan te gaan!

Ook deze editie is er een samenwerking met Schouwburg Ogterop. Als festival willen we verder groeien en professionaliseren. We gaan voor een nationale bekendheid en mogelijk zelfs voor bekendheid over de landsgrenzen heen.

Het programma voor de editie van Puppet International 2018 straalt dit dan ook uit: er is veel aandacht voor diversiteit en met name kwaliteit. De hele programmering staat op ongekend hoog niveau met voorstellingen voor een breed publiek.

Kaarten kunnen online besteld worden. Graag verwelkomen we je in de festivalweek van 10 tot en met 14 oktober in de mooie stad Meppel. Puppet International, misschien wel het meest unieke en leukste festival van Nederland!

De organisatie wenst je een fijn, uitdagend en magisch festival!

Kaarten

Via onze site www.puppetinternational.nl en via de kassa en website van Schouwburg Ogterop kunnen kaarten voor alle voorstellingen, routes en workshops worden gekocht. De kassa is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur en vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling. Tijdens het festival is de kassa geopend vanaf 9.30 uur tot de laatste voorstelling. Voor voorstellingen en routes op andere locaties dan Ogterop kunnen kaarten (mits nog beschikbaar) worden gekocht aan de kassa op locatie vanaf een uur voor aanvang.

Nieuw deze editie: stapelkorting!
Bij aanschaf van kaarten voor minimaal vier verschillende voorstellingen krijg je 25% korting op het totaalbedrag. Een route geldt hierbij als één voorstelling. De stapelkorting geldt alleen bij verkoop via de website en aan de kassa van Ogterop.

Locaties

Het festival vind plaats op meerdere locaties in Meppel de locaties vind je hieronder of in het programmaboekje

Bereikbaarheid

Schouwburg Ogterop is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.
Schouwburg Ogterop, Zuideinde 70 Meppel

Per openbaar vervoer
Vanaf het NS station steek je over en loop je de Stationsweg in. Aan het einde van de Stationsweg zie je Schouwburg Ogterop. Stippel je reis uit via www.9292.nl.

Met de auto
Vanuit richting Zwolle A28
Voorbij Staphorst neem je de A32 richting Leeuwarden/Meppel. Neem de afslag Meppel Zuid. Aan het eind van de afrit ga je linksaf en bij de tweede verkeerslichten rechtsaf richting Meppel Centrum. Je rijdt door tot je op een driesprong aan je linkerhand Schouwburg Ogterop ziet. Op deze driesprong ga je linksaf om bij de parkeerplaatsen achter de schouwburg te komen.

Vanuit richting Groningen/Hoogeveen A28
Bij knooppunt Lankhorst ga je naar de A32 richting Leeuwarden/Meppel. Neem de afslag Meppel Zuid. Aan het eind van de afrit ga je linksaf en bij de tweede verkeerslichten rechtsaf richting Meppel Centrum. Vervolg vanaf daar de route als hierboven bij ‘Vanuit richting Zwolle A28’.

Vanuit richting Leeuwarden/Heerenveen A32
Je neemt afslag Meppel. Aan het eind van de afrit neem je de tweede afslag op de rotonde (linksaf). Bij de stoplichten rechtsaf. Je gaat over het spoorviaduct en houdt rechts aan. Bij de stoplichten rechtsaf en de eerste afslag (voor het station) weer rechtsaf. Aan het einde van de Stationsweg zie je Schouwburg Ogterop.

Parkeren
’s Avonds kan je je auto – met uitzondering van vrijdagavond (koopavond) – gratis parkeren in de omgeving van Schouwburg Ogterop. Ook op het parkeerterrein achter de schouwburg (betaald parkeren van 09.00 tot 18.00 uur en op vrijdagavond). Je betaalt €0,70 per uur of €2,50 voor een dagkaart. Je bereikt het parkeerterrein door links naast Ogterop de Prinses Marijkestraat in te rijden. De ingang van het parkeerterrein is na zo’n 150 meter aan de rechterkant. Eén afslag eerder bereik je het al langer bestaande parkeerterrein evenwijdig aan de Prinses Marijkestraat, waarvoor dezelfde tarieven gelden.
In de straten rondom Ogterop is het parkeertarief €1,35 per uur. Hier geldt op de meeste plekken een maximale parkeerduur van twee uur.

Eten en drinken

Een dagje uit is natuurlijk niet compleet zonder een verrukkelijke maaltijd. Daarom verzorgen verschillende restaurants en eetcafés voor de bezoekers van het festival een speciaal festivalmenu. Op deze website verschijnt vlak voor het festival een overzicht met plekken waar je een hapje kan eten. Wil je je lunch of diner combineren met theater? We hebben dit jaar een Hapas-Route, waarin drie restaurants en drie theatergezelschappen je voorzien van culturele én culinaire snacks.

Verblijven

 

Voor de gasten van het festival die graag willen overnachten heeft Puppet International de volgende mogelijkheden:

Meppel

 • Meppel Meppels Inn, L. Springerlaan 14, Meppel. 0522-251707 (let op: nog maar beperkt plek!)
 • Hotel De Poort van Drenthe, Parallelweg 25, Meppel. 0522-25 10 80
 • Hotel de Reiziger. D. Jakobsstraat 6, Meppel. 0522-256649 (let op: volgeboekt)
 • Chateauhotel en Restaurant De Havixhorst. Schiphorsterweg 34 – 36, De Schiphorst
 • Camping de Kikkerije. Steenwijkerstraatweg 96 Meppel 0522-242401

Nijeveen (Meppel)

 • B&B Nijeveen: Ysboudt en Bellefleur, Dorpstraat 34 Nijeveen 0522-452595
 • B&B Oes Stekkie Matenweg 9 Nijeveen 0522-281671 B&B Op Kolderveen Kolderveen 25 Nijeveen 0522-492392 / 06 220 158 16
 • B&B Pension de Wemmenhove. Kolderveense Bovenboer 23 Nijeveen 0522-491873
 • Minicamping ‘Kolderkamp’. Kolderveen 15 Nijeveen 0522-491029

Rogat (Meppel)

 • B&B Huisje aan de Sluis. Rogat 1b Rogat tel. 06 5343 6781

Dwingeloo

 • Hotel & Restaurant Wesseling, Brink 26, 7991 CH Dwingeloo. tel 0521-591544.

Staphorst

 • Hotel Waanders, Rijksweg 12, 7951 DH, Staphorst – www.hotel-waanders.nl – 0522-461 888

Zwolle

 • Van der Valk, Nieuwleusenerdijk 1, 8028 PH, Zwolle – www.hotelzwolle.nl – 038 800 0800.