Feestelijke start van veertiende editie

Woensdag 10 oktober was de openingsdag van Puppet International 2018. Het internationale festival voor poppen- en objectentheater speelt zich van 10 tot en met 14 oktober af op meer dan 25 locaties in Meppel. Er spelen 45 internationale groepen die samen meer dan 250 voorstellingen neerzetten. De openingsdag begon met maar liefst twee wereldpremières. Ook de eyecatcher op het veld achter Ogterop werd opgebouwd: het grote bouwwerk van Architects of Air blijft niet makkelijk onopgemerkt en opent vanaf donderdag voor publiek. 

Productiehuis Valentijn speelde Dierendorpje, een jeugdvoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Kim Lian van der Meij en Gitte Spee. Kim Lian was ook zelf bij de premiere aanwezig met haar familie. Het grotendeels jonge publiek (vanaf drie jaar) was enthousiast over de herkenbare situaties die de dieren in het dorpje meemaakten. ‘Ik vond het zo leuk, ik wil het dit weekend nog een keer zien’, zei een van de jonge bezoekers. 

’s Avonds werd het festival officieel geopend en speelde aansluitend de wereldpremière van het Catalaanse Zero en Conducta. Cees Bijl van de Provincie Drenthe opende Puppet International spectaculair: na een spoedcursus marionettenspel blies hij de mascotte van deze editie leven in. De voorstelling van Zero en Conducta was een enorm succes met een joelend publiek na afloop.