Puppet International kijkt terug op beste editie tot nu toe

Van 10 tot en met 14 oktober vond de veertiende editie van Puppet International plaats. Hét festival voor poppen- en objectentheater in Meppel. Met dit jaar meer dan 250 voorstellingen van 45 internationale gezelschappen wordt het festival elke editie groter.

Zondag werd het festival afgesloten met een prijsuitreiking. Tien jonge makers speelden tijdens het festival in tien zeecontainers, minitheatertjes. Een jury van vijf internationale programmeurs van collegafestivals koos niet één, maar twee makers voor een gedeelde juryprijs: Mirthe Dokter en Frederique van Domburg. Het publiek koos het Catalaanse Puppæ / Marionetes Nomades Company als winnaar van de publieksprijs. De prijzen werden uitgereikt door commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma.

Daarnaast ontving artistiek leider Elly Bakker een Speld van Verdienste van NVP-UNIMA, de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel. Het bestuur van de vereniging gaf aan dat er de afgelopen acht jaar onder leiding van Bakker een aantal belangrijke ontwikkelingen heeft plaatsgevonden: “Puppet International is een festival geworden met internationale allure, het trekt inmiddels een publiek uit het hele land en jonge makers krijgen alle kans om zich verder te ontwikkelen”.

Puppet International kijkt terug op de beste editie tot nu toe. De kwaliteit van voorstellingen was hoog, het publiek was enthousiast en verrast en het zomerse weer deed nog een extra schepje bovenop de goede sfeer. Meer dan eerdere edities was er een festivalsfeer. Een avondprogramma, programmering in de openlucht en extra laagdrempelige programma-onderdelen zoals Architects of Air en de containervoorstellingen. De sfeer werd door iedereen gedragen. Vooral ook door een fantastische hardwerkende groep vrijwilligers.