Erfgoed route

3 voorstellingen

De stad Meppel is trots op zijn historie. Ook al hebben de wegenplanners in de jaren zeventig van de vorige eeuw het straatbeeld drastisch veranderd, de structuur van de stad is nog duidelijk waarneembaar. De geschiedenis van Meppel mag gekoesterd worden en verdient aandacht.
In 2012 is daarom de eerste Erfgoedroute georganiseerd, een mix van Meppeler historie en poppenspel. De route was een groot succes en daarom komt er in 2014 een vervolg, op drie nieuwe locaties, met drie nieuwe voorstellingen door drie nieuwe poppenspelers!

Drukkerijmuseum 
Frouke van Zomeren
In het Drukkerijmuseum zal Frouke van Zomeren (theater de Kleine Zon) een voorstelling spelen die speciaal voor het drukkerijmuseum is geschreven. Wordt het een afdruk in het zand, de eerste krant of de Duitse komma? Waar de voorstelling precies over gaat blijft nog even een verrassing. 

Stichting Oud Meppel
Corine Meijer - Stoomdroom
In het pand van Stichting Oud Meppel speelt Corine Meijer (theater Letterlandt) de voorstelling ‘Stoomdroom’. Vanaf deze plek, aan het water, vertrokken vroeger stoomboten naar Amsterdam. ‘Stoomdroom’ gaat over een jong meisje dat haar droom achterna reist. Helemaal alleen. Op die grote boot, naar die grote stad...!

Molen de Weert
Charlotte de Lange - De vliegende koffer, Bonje in de molen
In Molen de Weert gaat Charlotte de Lange een voorstelling maken rond deze molen die onder andere eekmolen is. In de molen werkt de molenaar met zijn getaande kop. Dat komt natuurlijk door de eikenschors (eek) die er elke dag wordt gemalen voor de leerlooierij! Een klas gaat op bezoek bij de molen. Eén leerling heeft een benarde ontmoeting met de molenaar. Is de molenaar wel van deze tijd?

De Erfgoedroute start bij Schouwburg Ogterop en wordt begeleid door een gids die terloops het een en ander over de geschiedenis vertelt. 

De Erfgoedroute is primair gemaakt voor alle basisschool-kinderen uit groep 5 en groep 6 van Meppel. De kinderen bezoeken de Erfgoedroute in de dagen vóór en de maandag ná het festival tijdens schooltijden. De route is onderdeel van het kunstmenu van Scala, Centrum voor de Kunsten.

Let op! Zowel bij de erfgoedroute als de pop-enroute is een locatie met een trap die minder geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn.

zondag 21 september | 13:00 uur | centrum
Prijs: € 15,00 Duur: 90 min. 73 Leeftijd: 8 + Taal: Nederlands