Workshops

Puppet International biedt naast voorstellingen ook een aantal interessante workshops voor professionals en amateurs.

 

Masterclass meervoudig stemgebruik & acteren Fred Delfgaauw

In deze workshop leert meesterverteller en theatermaker Fred Delfgaauw de deelnemers hoe bepalend de stemkeuze voor een personage is en hoe je je stem kunt gebruiken om een personage geloofwaardig tot leven te brengen. De stem staat niet alleen. Er moet goed nagedacht worden over het personage zelf (karakter, verhaal, doel) en vanuit daar ontwikkel je ook alle non-verbale communicatie van het personage. Die kleine trekjes die het zo echt maken. Het doel van de workshop is om van de stem en het personage een compleet maar toch herkenbaar geheel te maken. Dat is de eerste stap naar het overtuigen van je publiek. Deelnemers brengen eigen materiaal mee naar de workshop waarmee gewerkt kan worden en moeten scenes kunnen voorleggen waar men zich al comfortabel bij voelt.

Vrijdag 7 oktober, 14.00 uur, deelname €30,- Voormalig Stad & Esch naast notaris Lever

 

Workshop "verhalen vilten" Maud Roël

In deze workshop worden van merinowol vingerpopjes gevilt met warm water en zeep. Voor de details wordt gebruik gemaakt van een viltnaald. Alle benodigdheden voor het vilten zijn aanwezig. Popjes en dieren worden gevormd om daarmee ieder verhaal uit te beelden. (bijv. sprookjes of verhalen uit prentenboeken) De workshop is voor beginners en gevorderden.  Zelf meenemen: handdoek, schaar, naald en draad en papier/pen en een plastic zakje voor natte spullen. 

Vrijdag 7 oktober, 10.00 uur, deelname €30,- Voormalig Stad & Esch naast notaris Lever

 

Workshop "handpoppen maken van handgeschept papier" Elsa Visser

In de workshop krijgen de deelnemers algemene informatie over het werken met handgeschept papier. Handgeschept papier kent verschillende structuren en eigenschappen wat van invloed is op het maakproces.  Men leert de kwaliteit van o.a. moerbei papier en katoen papier toe te passen in combinatie met een papier-maché techniek. Met gebruik van een mal wordt een persoonlijke handpop van handgeschept papier gemaakt. Er bestaat de mogelijkheid om na afloop van de workshop vellen papier te kopen, zodat men er thuis verder mee aan de slag kan gaan.

Donderdag 6 oktober, 10.00 uur, deelname €30,- Voormalig Stad & Esch naast notaris Lever

 

Masterclass TamTam "The secret life of objects"

Ooit een kapotte paraplu tot leven gebracht?  Een ouwe schoen als hoofdpersoon in een voorstelling gebruikt?  Een gebroken groentekratje zijn hart laten openen voor een verlegen kartonnen doos?  Ooit een decor gemaakt van oude videobanden? Tijdens deze masterclass van Gérard Schiphorst en Marije van der Sande van TAMTAM objektentheater ga je aan het werk om de theater-talenten van oude spullen en materialen te ontdekken en om er binnen een dag een korte tekstloze scène of act mee te maken. Leer anders te kijken naar dingen, verhalen te persen uit afdankertjes, en je talentvolle objecten te coachen tot topprestaties!

Donderdag 6 oktober, 11.00 uur, deelname €30,- Kelder Trias, Groenmarktstraat 6

 

Kinderworkshop "Toverlantaarns maken" door Lichtbende

Lichtbende is bekend van haar opvallende manier van projectiespel. In deze workshop voor kinderen en volwassenen worden afbeeldingen gemaakt die met een toverlantaarn worden geprojecteerd. Alle gemaakte objecten worden gepresenteerd voorafgaand aan de voorstelling van Lichtbende.

Zondag 9 oktober, 13.00 uur, deelname € 10,- Voormalig Stad & Esch naast Ogterop