Voorstellingen voor (dementerende) en geestelijk gehandicapte ouderen

het Schaduwtheatercollectief staat op puppetinternational met een drietal voorstellingen voor (dementerende) en geestelijk gehandicapte ouderen op de woensdag- donderdag- en zaterdagmiddag. Deze vinden plaats door o.a. financiële ondersteuning van het SOMG, de
Stichting Ondersteuning Gezondheidszorg Meppel op de woensdag- donderdag- en zaterdagmiddag.

Droomkoffers

Daarnaast is er een gedeeltelijk open atelier in Stad & Esch, naast notaris Lever.  Daar ziet u een aantal Droomkoffers met schimmen gemaakt tijdens verschillende workshops in scholen, op festivals, in zorg- en buurtcentra met kinderen, ouderen, en speciale doelgroepen. Ook zullen we enkele
Droomkoffers presenteren met schimmen die wij zelf gemaakt hebben voor voorstellingen voor ouderen: Oud Hollandse liedjes, versjes en plaatjes.

Er zijn verschillende filmpjes te zien die gemaakt zijn tijdens het
werken met de Droomkoffer voor ouderen.

1. Open Doors with shadow slam poetry
Film over het maakproces van de Droomkoffers, de  mobiele schaduwtheaterkoffers met toepassingsmogelijkheden voor ouderen.


2. My little girl
Kort filmpje eindresultaat intergeneratief project shadow slam naar aanleiding van een interview oudere verzetsheldin Jeanne Oussoren uit Rotterdam door Belgische jongere met roots in Sierra Leone Monika Kamara.

 

3. Firebird
Kort filmpje over toepassing Droomkoffer met gemaakte schaduwen aan de hand van finale Firebird van Stravinsky.


4. Dream Theatre - Shadow Puppet Dance at 33rd IASD Conference 26th of
June 2016
Filmpje over Interactief, intercultureel, interdisciplinair, internationaal project Droomtheater.


In het atelier kunt u ook kennismaken met poppenspelers, regisseurs, die hun ervaringen met het werken met de Droomkoffer, schimmentheater en ouderen graag met u willen delen.

In de foyer van Schouwburg Ogterop staat Droomkoffer met actuele informatie.